De boeken van september

In september las ik twee boeken en daarmee haalde ik mijn ‘reading challenge’ voor dit jaar. Ik ga nu niet stoppen met lezen, want ik heb de smaak te pakken. Ik wil eerst echter een aantal magazines uitlezen, dus mogelijk wordt er in oktober weinig of niet gelezen.


Life on sneakers van Rue-NØ. Dit boek was al de eerste dagen van september uit. Ik was direct mee in Evi haar verhaal. Onze verhalen zijn erg verschillend, maar toch kwamen er wel wat stukken herkenbaar voor. Hoe je kan omgaan met ziekte, hoe je er een nieuwe kans in kan zien en je leven over een andere boeg kan gooien. Tonnen respect heb ik voor Evi. Ik heb haar na het lezen van het boek meteen een mailtje geschreven. Iets wat ik niet zo gemakkelijk doe. Dat alleen toont aan hoe sterk dit wel niet geschreven is. Ik raad iedereen aan om het eens te lenen of te kopen. Al is het alleen maar, omdat het ook nog eens prachtig gelay-out is. Ja het oog wil ook wat ;-).

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children van Ransom Riggs. Ik las dit boek in Spanje op mijn e-reader, wat trouwens best een fijne ervaring was. Ik vond dat het nogal traag op gang kwam, maar het is wel erg mooi geschreven en de prentkaarten (die je ook op de e-reader kan zien) maken het toch wel wat specialer dan andere boeken. Zeker een aanrader voor iedereen die van magische boeken houdt, genre Harry Potter. Al is het een totaal ander verhaal. Ik wil nu ook zeker de film zien, omdat de trailer me aanspreekt, omdat ik fan ben van Tim Burton, omdat de film deels in België is opgenomen … Aleen nog een datum vinden waarop ik naar de bioscoop kan.

 

4 thoughts on “De boeken van september

    • Ik vraag me nu constant af, of die film enkel het eerste boek is. Want gebaseerd op wat mensen me het over het einde van de film vertelden (niet dat ze het mij verklapt hebben hoor) lijkt het alsof er nog een stuk bij komt. Maar ik zeg het, het is wat gokken want ze hebben het mij niet verklapt. Dus nu vraag ik me af of ik niet beter eerst de andere boeken lees.

  1. Het eerste boek las ik een tijdje terug en wat was ik onder de indruk ervan zeg! Absoluut een aanrader. Het tweede boek kende ik niet tot ik onlangs reclame voor de film hoorde, maar sindsdien ben ik er best wel benieuwd naar 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.