Keep on running!

Vorige week begon ik aan een nieuw loopdoel. Ik ben nooit echt sportief geweest, maar een paar jaren terug merkte ik dat dat zijn tol begon te eisen. Toen ik mei 2012 tijdens een trip naar de westkust een wandeling deed in Bryce Canyon (met hoogteverschil) en doodmisselijk boven aankwam, besefte ik dat er iets gedaan moest worden. In juni 2012 schafte ik mezelf loopschoenen aan en begon ik eraan.

Vorige week startte ik met de voorbereiding voor de halve marathon met de Start to Run app van Energy Lab. Normaal gebruik ik Nike+, maar het loopschema voor de halve marathon op de Start to Run app sprak me net iets meer aan. Toch blijf ik mijn Nike+ app telkens als back-up gebruiken, omdat het mooi alle kilometers bijhoudt die ik al gedaan heb. Toen ik met de training begon, kwam ik tot de conclusie dat ik wat moest minderen met lopen. Normaal loop ik 2×45 minuten per week en 70 minuten tijdens het weekend. Dus je kan je mijn verbazing voorstellen toen ik merkte dat ik vorige week slechts twee keer 35 minuten moest lopen en 45 minuten tijdens het weekend. Het schema bouwt zich dus geleidelijk aan op.

De app zelf is niet slecht, maar ik zou er wel een aantal dingen aan veranderen. Ik maak gebruik van een hartslagmeter tijdens mijn training. Ik ben hiervoor getest op de hartslagzones waarbinnen ik moet trainen. Bij de app kan je ook kiezen om te trainen op hartslag of op gevoel. Wanneer je kiest voor trainen op hartslag, kan je echter je eigen zones niet ingeven. De app vraagt je om je minimum hartslag en maximum hartslag in te geven, maar bij mij leidt dit ertoe dat mijn zones niet kloppen. Verder moet je om de training op te slaan, op een knop drukken die zo klein is dat ik hem de eerste keer gemist had. Energy Lab heeft me wel laten weten dat dit zal veranderen bij de volgende update.

De conclusie is dat de Start to Run app een goede app is als je een bepaald doel hebt, maar voor vrije training blijf ik toch de voorkeur geven aan Nike +. De app is verkrijgbaar in Nederlands en Frans en in de toekomst zou er ook een Engelse versie verschijnen. De app is gratis, maar de trainingsschema’s zijn dat niet. Gelukkig zijn ze niet al te duur en kan je met elke training punten sparen om een nieuw schema aan te schaffen. Meer informatie over de app kan je hier vinden.

 

foto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.