Stad van Gaudí

Zoals zovelen hou ik van reizen. Er zijn nog heel wat plaatsen in de wereld die ik graag eens een bezoekje zou brengen. Lange tijd stond Cuba hoog op mijn lijstje als volgende reisbestemming. Ik begon zelfs met het volgen van Spaanse les om  de taal toch een beetje beter te begrijpen. Door omstandigheden ben ik er echter nog niet geraakt. Vorige zomer kozen we voor een vakantie dichtbij huis: we gingen naar Barcelona. Een prachtige stad die ik al eens eerder bezocht. We verbleven daar in het mooie hotel Hotel Villa Olimpic@ Suites, dat ik aan iedereen kan aanraden. Het personeel was er supervriendelijk, de kamers waren proper en groot en het ontbijt was lekker en uitgebreid.

Tijdens ons verblijf brachten we bezoekjes aan toeristische trekpleisters zoals de Sagrada Familia, Park Güell, Casa Milà and Casa Batlló. Waarbij dat laatste mijn favoriet was. Het is zo’n prachtig huis dat ik er zou kunnen wonen als het mogelijk was. Gaudí was echt een architecturaal genie. Verder gingen we naar la Boqueria, deden we vele wandelingen doorheen de stad en in Barceloneta, brachten we een bezoek aan Camp Nou, gingen we naar de Montjuïc en brachten we een namiddag door in de tuin en het labyrint van Horta. Een oase van rust midden in de stad.

DSC_0248 DSC_0256 DSC_0276 DSC_0322 DSC_0344 DSC_0185 DSC_0420 DSC_0360En uiteraard konden we ook genieten van het heerlijke eten in Spanje: paella en tapas. Als je plannen hebt om Barcelona te bezoeken in de nabije toekomst dan kan ik Paco Meralgo alleen maar aanraden. Het eten was er overheerlijk. Maar het is ook zeer populair, dus je moet er reserveren of net voor opening gaan aanschuiven.

Barcelona is echt zo’n prachtstad dat ik er zeker nog een keer naartoe zal gaan. Als je de stad nog nooit bezocht hebt en je twijfelt kan ik alleen maar zeggen: doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.