It’s the little things … #2

Eens stilstaan bij de kleine dingen die je leven beter maken. Die het lichtpuntje vormen op een rotdag. Die je doen glimlachen tot achter je oren. Het kan al eens goed doen. Als iemand die het glas toch eerder halfleeg dan halfvol ziet, probeer ik er tegenwoordig wat meer bij stil te staan, te genieten van de kleine dingen.

2015-05-17 18.41.40– Op zondag 10 mei werd moederdag gevierd. ‘s Middags zorgde mama voor lekker eten en tijdens de namiddag trakteerde ik met taart voor mijn verjaardag. Het werd allemaal gesmaakt en bovendien was het een zonovergoten dag. Dus konden we buiten op het terras van het zonnetje genieten.

-Ook nog op zondag 10 mei liet ik een spray tan zetten. Als ik spray tan zeg, zorgt dit bij mijn moeder en mij altijd voor de nodige hilariteit, dankzij Friends. Gelukkig moest ik niet tellen in de machine, maar gewoon mijn voeten op de juiste nummers plaatsen. Dit werd altijd mooi aangegeven. Het gebeurde dus allemaal ‘Mississippilessly’ :-D.Ik koos voor ‘light’. En had voor het eerst in mijn leven eens een andere kleur op mijn benen dan melkflessenwit of kreeftenrood. Ik ben er helaas wel foto’s van vergeten te nemen. Momenteel is het nog wel zichtbaar, maar het vet is van de soep. Aan mijn voeten was er wel iets misgelopen. Je moest zowel op je handen, voeten + enkels een product smeren. Vooral tussen de vingers en tenen en op de nagels om daar vlekken te vermijden. Maar ook op de rest van je handen + voeten. Mijn handen zien bruin, maar mijn voeten niet en ook op mijn enkels is er een witte vlek. In juni wil ik nog eens teruggaan om eens die ‘medium’ kleur te proberen, dan ga ik toch eens vragen wat ik mogelijk verkeerd gedaan heb. Maar over het algemeen was ik best tevreden :-).

-Ons huis raakt steeds meer opgeruimd. Ik doe het dan wel niet op de KonMari-wijze. Tenminste wat ik ervan gelezen heb op verschillende blogs, want het boek zelf kon ik nog niet lezen. Blijkbaar raadt zij aan niet kamer per kamer op te ruimen, maar eerder per categorie. Per kamer is naar mijn zin toch het meest efficiënt. Op Hemelvaartsdag heb ik de slaapkamer gedaan. In de sokken-/ondergoedlade plaatste ik twee kartonnen dozen. Dit idee pikte ik op van enkele blogs die het over het boek van Marie Kondo hadden. Of ik het dan gedaan heb zoals zij het doet, weet ik niet, maar ik was het beu dat die lade na een paar weken altijd volledig overhoop lag. Ik knipte een geschenkdoos van Disney in twee en creëerde zo wat compartimenten. Ik ben nu nog op zoek naar een derde kartonnen doos, maar vind voorlopig niets in het juiste formaat. Hopelijk zorgt dit systeem ervoor dat mijn lade binnenkort nog altijd overzichtelijk is.

Ik heb verder terug wat meer zicht op mijn kleerkast. Er zijn heel wat kleren verdwenen (naar de klerenbak gebracht). Toch kan ik volgens mij deze zomer doorkomen zonder nieuwe kledij aan te kopen. Hoewel ik op zich niet superveel kledij heb. Als ik een slag kan slaan in de solden, zal ik dat dus niet nalaten :-). Maar het geeft me wel een fijn gevoel dat ik niet per se een bepaald stuk moet vinden. Winkelen wordt er zo enkel maar aangenamer op!

Gisteren heb ik dan het badkamerkastje kunnen opruimen. Daardoor moet ik nu enkel nog maar de zolderkamers doen. Daar staat niet al te veel meer, dus ik hoop dat op één dag in orde te krijgen. Verder is onze kelder wel eens toe aan een opruimbeurt, maar daar begin ik niet alleen aan.

-Het verlengde weekend kwam geen minuut te vroeg. Het is zo druk de laatste tijd, om verschillende redenen, dat het eens fijn is om vier dagen niets te moeten. Ik vond het alleen wat balen dat de zomerse temperaturen weer net voor dat weekend ten einde kwamen. Hopelijk is het pinksterweekend zonnig. Ik zou namelijk nog eens graag gaan fietsen aan de Vaart.

En hoe zit het bij jullie? Welke kleine dingen maken jullie leven aangenamer?

6 thoughts on “It’s the little things … #2

  1. Ik moest bij ‘spray tan’ ook direct aan Ross denken bahahahaaa 🙂
    Met dat hele opruimproject kom ik schoendozen tekort… Nooit gedacht dat ik dat ooit ging zeggen, met mijn collectie!
    Ik heb stiekem ook vooral kamer per kamer opgeruimd hoor, maar dat komt omdat de meeste categorieën ook bij elkaar gestockeerd liggen. Met dat ik niet alles in één keer kon opruimen (zoals Marie aanraadt om te doen) maar elk weekend een kamer, is kamer 1 alweer een puinhoop…. Zo lukt het natuurlijk nooit om een volledig opgeruimd (en proper!) huis te krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.