Vakantievoornemens

Ik heb nooit echt in goede voornemens geloofd. Daarom maak ik er eigenlijk zelden met Nieuwjaar. Je houdt je daar toch niet aan. De laatste jaren betrap ik mezelf erop dat ik voornemens maak op vakantie. Zo besloot ik in 2012 na een wandeling in Bryce Canyon om aan mijn conditie te werken. Ik deed een wandeling waarvan ik dacht dat ze 5 km was, maar door een vergissing bleek dat slechts de korte versie van 2,5 km te zijn. Ik kwam helemaal uitgeput boven en was teleurgesteld in mezelf. Het moest maar eens anders bedacht ik me toen. Ik begon na die vakantie met lopen en ben nooit meer gestopt. Dit jaar deden we dezelfde wandeling trouwens opnieuw. Dit keer wel de 5 km en het ging (ondanks het feit dat ik mijn beste conditie nog moet terugvinden) echt veel vlotter dan vorige keer.

2015-09-12 14.58.57Vorig jaar besloot ik in Valencia dat het een goed idee was om een maandelijkse date met mijn beste vriendin in te plannen. Toen we beiden nog begeleiding deden in een vereniging voor mindervaliden zagen we elkaar nl. één à twee keer per jaar. Dat viel weg, omdat we er besloten ermee te stoppen. Dus moest er iets in de plaats komen, vond ik. En ik vind dat nog steeds een superbeslissing. We gaan dan goed eten, we praten bij en het is altijd een topavond.

Om een of andere reden denk ik op vakantie altijd na hoe het dus anders kan. Veel meer dan het nieuwe jaar luidt het voor mij een nieuw begin in. In zekere zin is dat ook logisch, omdat je tijdens zo’n vakantie tot rust kan komen. Rust in je lijf en je hoofd zorgt dan op zijn beurt weer voor duidelijkheid. Dit jaar heb ik besloten om wat minder tv te kijken. Ik ben een serieuze seriesverslaafde. Dat gaat ook niet veranderen, ik kijk graag tv en ik vind daar ook niets mis mee. Ik kijk namelijk heel gericht tv. Ik neem dingen op, haal series in huis en ik kijk ze vervolgens. Doelloos zappen doe ik niet. Ik creëerde voor mijzelf met andere woorden jaren terug al een soort netflix avant la lettre ;-). Sommige series kijk ik gelijk met de Amerikanen, sommige volg ik gewoon op Belgische tv en ik kijk natuurlijk ook wel een aantal Vlaamse programma’s. Maar het begon echt wel de spuigaten uit te lopen. Vorig jaar volgde ik op een bepaald moment 13 Amerikaanse series en keek ik er nog een tiental op de Vlaamse televisie. Mijn avonden zaten daardoor echt propvol. Bovendien waren er wel wat die ik eigenlijk niet meer zo graag zag (Vampire Diaries, The Originals, Once Upon a Time). Ik heb de neiging om te blijven kijken naar een serie, omdat ik wil weten hoe het eindigt. Soms blijkt dat dan op het einde van de rit serieus teleurstellend te zijn (ik kijk naar jou Lost, what a waste!). Het ergste is dat ik daardoor andere dingen links laat liggen. Ik kreeg begin 2015 het laatste boek van Els Beerten van mijn moeder. Ik heb het nog steeds niet gelezen! Ik zit hopeloos achter met mijn Cosmopolitans (waar ik een abonnement op heb) …

Ik had er eigenlijk schoon genoeg van. Het besef kwam dat ik mezelf dit aandeed. Voor een stuk heeft dit ook te maken met het feit dat ik graag met alles bij blijf. Ik word er dus wat gek van als ik achterloop en wil dan alles zo snel mogelijk inhalen! Het leek me hoog tijd om daarmee te stoppen en dus ging ik er met de grove borstel door. Het hielp ook wel dat er vorig jaar een aantal van mijn favorieten ten einde liepen. Voorlopig kijk ik nu nog naar: Awkward, Grey’s Anatomy, The Mindy Project & The Big Bang Theory. In het voorjaar komt daar dan nog Pretty Little Liars bij. Verder heb ik tijdens onze vakantie ook nog wel wat opgenomen: T, Project K, Merci Merckx, Scandal, Revenge, Mom, Zo man zo vrouw … Met het meeste zit ik hopeloos achter, maar ik ga me er niet meer druk in maken. Toen ik vorig jaar tijdens de kerstvakantie ziek werd, was ik bijvoorbeeld heel tevreden dat ik nog een volledig seizoen van Vermist op de digicorder had staan. Tijdens de zomervakantie had ik ‘s avond tijd om True Detective eens te bekijken. Er zijn altijd momenten waarop je wat meer tijd hebt en wat kan ‘binge watchen’. Momenteel heb ik daar geen tijd voor en dat is dan gewoon maar zo. Jammer genoeg ben ik sinds onze vakantie wel nog niet toegekomen aan het boek en m’n Cosmo’s. Ik had het ‘s avonds wat te druk. Maar nu zou er wat meer tijd moeten vrijkomen.

En ondertussen is er ook meer rust in mijn hoofd. Ik kijk nog altijd veel tv, maar er zit geen druk meer achter. De series die ik heb laten vallen, mis ik absoluut niet en misschien heb ik er vroeg of laat toch zin in om ze te zien. Dat zien we dan weer wel.

En jij maak jij voornemens? Tijdens je vakantie? Met het nieuwe jaar? Hou je je eraan? Of zit je ook met een verslaving waar je dringend vanaf moet ;-)?

8 thoughts on “Vakantievoornemens

 1. Ik maak vaak voornemens rond mijn verjaardag, de lente is voor mij altijd een goed moment om te zien of er iets scheef zit. Vakanties lijken me er ook echt het perfecte moment voor 🙂
  Ik doe vaak aan binge watching van een serie die al enkele seizoenen heeft, om ze dan te vergeten tot er alweer een seizoen voorbij is. Enkel glee en the big bang keek ik wekelijks, maar nu is glee gestopt (boe!) en gaan we met tbb ook nog een paar maanden wachten om er dan elke dag eentje te kunnen bekijken. Momenteel ben ik overdag liever aan het naaien en ‘s avonds op de computer bezig, maar dat verandert nogal vaak…
  Succes met het volhouden van je voornemen!

 2. Nu ge het zegt kom ik na een vakantie ook vaak thuis met mijn hoofd vol plannen en ideeën. Deze keer was het: meer rust en me-time inplannen zonder me daar schuldig over te voelen! We zijn een maand later en het is nog niet erg goed gelukt, helaas.
  We kijken ook graag series hier thuis, maar er vier door elkaar volgen is al te veel, want we kijken vooral crime series (Person of interest, Stalker bv) en op den duur begint dat allemaal dooreen te lopen :p Stoppen met kijken naar een serie omdat ze suckt durf ik wél, dat deden we met Lost, en ik ben blij dat ik daardoor kan blijven doen alsof er wel echt een duistere kracht aan het werk was op dat eiland en dat die mensen daar nog altijd zitten te overleven.. hihi.

  • Ja, maar best dat je het bij 4 series houdt. En ondertussen durf ik er ook mee stoppen ze. Met Vampire Diaries, The Originals en Once Upon a Time hou ik het momenteel al goed vol. Hopelijk blijft dat lukken :-).

   Ik wens je veel succes om wat meer me-time te vinden!!

 3. Zwijgt, series…altijd als ik denk “ik zit zonder” dan lees ik een post (o.a.hier!!) met nieuwe tips en dan haal ik die in de bib en dan zijn we weer vertrokken voor een paar weken. Nu was het orange is the new black en we zijn bezig aan het 7e seizoen van how i met your mother. plus er ligt ook nog Glee (seizoen 3), nurse jackie (seizoen 6 en 7)! En bloggen dat is toch ook verslavend hé

 4. Hehe bloggen is idd verslavend, maar ook dat wordt dan steeds moeilijker om tijd te vinden. En ja Glee blijft een toppertje. Bij HIMYM zit ik aan seizoen 4 of zo, dat kijk ik terwijl ik op de loopband sta, dus dat is gelukkig al geen verloren tijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.