Jobplezier

Het thema voor #boostyourpositivity was deze week werk. Tot 4 maanden geleden was dat nog een heikel punt voor me om over te vertellen. Ik zat nl. vast in een job die ik niet graag deed, verveelde me, had weinig uitdaging … Het zorgde ervoor dat ik zondag vaak met een zwaar gevoel wakker werd, want het weekend was dan al half, weet je wel. Op maandag zou ik terug moeten gaan werken en dat vond ik verschrikkelijk. Het besef groeide dat er snel iets moest veranderen, maar dat was makkelijker gedaan dan gezegd. De jobs in de communicatie zijn schaars. Bovendien wilde ik niet terug in een gelijkaardige situatie belanden en dus was ik kritisch.

Het was in die periode dat ik mijn blog terug leven inblies. De eerste boostyourpositivity actie hielp me erbij. En ik leerde veel blogs en leuke mensen kennen. Het gaf me in zekere zin ook de kracht om de confrontatie met mijn toenmalige werkgever aan te gaan. Daarna moest ik tenminste niet meer achter haar rug solliciteren. Twee maanden later had ik een nieuwe job te pakken. Het voelde als een nieuwe start, een nieuwe kans en ik kon nu eindelijk door met mijn leven. Zeker toen mijn tijdelijk contract een vast contract werd.

Herwonnen plezier

Ik ben nog altijd blij dat ik mij volledig gesmeten heb en het risico van eerst tijdelijk te starten erbij genomen heb. Ik doe het nl. enorm graag. Het is vandaag zondag en dat vervelende gevoel is er niet. Morgen moet ik terug gaan werken of liever mag. En staan er een hoop leuke collega’s op me te wachten. Deze week is er ook nog eens onze teambuilding dus extra veel fun. Van verveling is absoluut geen sprake meer, integendeel werk met hopen. Soms is het wat zoeken om alles gedaan te krijgen, maar dat heb ik 100 keer liever dan de toestand waar ik vorig jaar in zat.

Daartegenover staat wel dat ik minder tijd vind om te bloggen. Vorige week was er zelfs geen tijd om te lopen, want ik werk met flexibele uren en vorige week heb ik die gebruikt om langer te werken. Ik kan die dan op een minder druk moment wel recupereren. We hebben nl. een elektronisch priksysteem waar alles heel goed in wordt bijgehouden. En geloof me voor iemand die bijna altijd met vaste werktijden heeft gewerkt is dat een voordeel. Je kan prikken als iets ouderwets zien, maar hier is er tenminste geen discussie. Alles staat mooi geregistreerd. Bij een van mijn vorige jobs werd er bijgehouden of je wel voor 9u toekwam, maar als je dan eens te laat was en aangaf dat je wel langer zou blijven, had men hier geen oren naar. Dat is nu voorbij.

Najaarsmoeheid

Het resultaat is wel dat ik na deze week echt moe was. Ook een combinatie met de najaarsmoeheid waar ik elk jaar last van heb en een optreden van U2 op dinsdag, waar ik met plezier wat nachtrust voor inleverde. Dus heb ik dit weekend veel geslapen. Gisteren was er nog wel wat energie om de kelder op te ruimen. Maar vandaag kwam er nog wat duizeligheid bij (lage bloeddruk wellicht) en dus was het echt een Lazy Sunday :-D. Maar die moeten er ook zijn. Daarom typ ik dit stuk ook op mijn iPhone (mijn excuses dus als er meer typfouten in te vinden zijn dan anders).

Qua bordjes die ik moet draaiende houden, heb ik voorlopig dus niet te klagen. Alles in het huishouden lukt nog naar behore. Enkel mijn lopen moet soms wat inboeten. Da’s vooral door mijn maag. Ik moet voor een bepaald uur mijn avondeten consumeren en ik mag zeker geen sport doen na het eten. Dus hoewel om 18.30u of 19u thuiskomen echt niet zo laat is (ik heb bij vorige jobs wel al langer gewerkt), is het toch te laat om nog te gaan lopen. Dat wringt dan wel, want ik mis het direct, maar ik zou voor geen geld ter wereld terug naar mijn vorige job willen. Laat staan dat ik zou willen dat het minder druk was, geef mij maar dit. Ik weet niet hoe het zal gaan als er een kindje zou komen, maar dat zijn zorgen voor later. En zoals ik al zei, er is gelukkig veel flexibiliteit bij ons op het werk.

Je hoort het al mijn job boost mijn positivity en dat is een geschenk. Dat besef ik door mijn vorige situatie eens zo hard!

Deze post werd geschreven in het kader van #boostyourpositivity van Activia. De website vind je hier.

4 thoughts on “Jobplezier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.