Januariboek

In januari las ik één boek: A Little Life van Hanya Yanagihara. Op 1 februari las ik nog een tweede boek uit, maar juist is juist. Enkel dit boek komt dus in het januari-overzicht terecht. Ik had over dit boek op voorhand heel wat positieve reviews over gelezen. De verwachtingen lagen dus torenhoog. En ze werden helaas niet volledig ingelost. Begrijp me niet verkeerd, het was een prachtig boek, maar volgens mij had het ook veel korter gekund. Ik heb het boek op mijn e-reader gelezen en zat toch al aan een goede 30% voor ik er helemaal begon in te komen. Bij een boek van meer dan 700 pagina’s heb je dan toch al heel wat pagina’s gelezen. Ik vond het verder ongeloofwaardig dat een van de hoofdpersonages zo veel pech heeft in zijn leven. Alsof het hem blijft achtervolgen.

Het boek gaat over vier vrienden in New York en volgt hen gedurende verschillende fases in hun leven. In het begin had ik het gevoel: wanneer gebeurt er hier nu eindelijk iets :-)? Ik las enkel ellenlange beschrijvingen over het leven van vier mensen. Tot ik besefte dat het ‘het leven’ was wat voor die mensen gebeurde. En dat leven was behoorlijk hard. A Little Life is niet enkel een klepper van een boek, het is ook ontroerend en komt aan als een mokerslag. Ik zou dus iedereen aanraden om het te lezen. Zelf gaf ik het boek 4 sterren op Goodreads. De vijfde ster is de auteur verloren, omdat het volgens mij dus toch wel zeker 100 pagina’s korter had kunnen zijn ;-).

Ik heb me ingeschreven voor het partnerprogramma van bol.com. Vanaf nu zullen mijn boekenreviews dan ook affiliate links bevatten. Wat wil dat zeggen? Als een van jullie het boek koopt via deze link dan krijg ik een percentje. Daar kan ik daar dan weer meer boeken van kopen :-).

 

4 thoughts on “Januariboek

    • Snap ik heel goed. Een boek blijft natuurlijk iets persoonlijks. Op Goodreads las ik ook een aantal heel slechte reviews en in het begin van het boek neigde ik ook meer die kant uit. Toen begon ik er dus in te komen en snapte ik waarvan al die lovende reviews kwamen. Maar nu ook niet om te zeggen dat dit het beste boek was dat ik in jaren las. Zoals ik hier en daar zag passeren.

    • Blij te horen dat jij dat ook had. Want ik las overal: “beste boek dat ik dit jaar las.” En omdat het dus wel lang duurde eer ik erin zat, vond ik dat wat te veel lof :-). Maar net zoals jij heb ik het dus graag gelezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.