Waarom Read my mind?

Onlangs las ik bij Veronique een leuk stukje over m’n blog.  Daardoor kwam ik tot het besef dat ik nooit uitgelegd heb waarom m’n blog Read my mind heet. Veel lezers dachten net zoals Veronique dat hij op de gratis versie van WordPress gewoon ‘Marliese Peeters’ heette, maar zo ijdel ben ik niet :-).

Neen, de reden dat de WordPress-URL onder m’n eigen naam bestond, was omdat ik ooit begon onder een andere naam. Ik wist toen nog niet goed hoe de vork in de steel zat. Dus gemakshalve (vermoed ik) koos ik m’n eigen naam voor de URL. M’n blog ging helemaal in het begin over series, want ik was (en ben) wat seriesverslaafd. Ik keek al series ‘on demand’ voor dat bestond. Dus ik vond het wel een meerwaarde om te vertellen over de series die ik al gezien had en hier nog lang niet te zien waren. De blog heette The Series Killer (jaja over nagedacht :-D) en was in het Engels. Ik denk dat ik dat zo’n twee blogposts lang heb volgehouden. Dit was tijdens een periode van werkloosheid en na die twee posts had ik werk gevonden.

Nieuwe start

Wat later wilde ik m’n blog nieuw leven inblazen, maar niet met hetzelfde thema. Het voordeel van m’n blognaam niet in m’n URL te zetten, was dat ik een totaal nieuwe naam en concept kon kiezen. En dat werd dus Read my mind. Waarom? Wel ik ben nogal een Killers-fan en m’n favoriete nummer van hen is Read my mind (van de al even fantastische plaat Sam’s Town voor de liefhebbers :-)). Ik vond dat dus wel een goede blognaam voor persoonlijke verhalen en dingen die me bezighielden. Vandaar ook de ondertitel: What I do, love and see.

Ik blogde toen nog in het Engels en ook dat heb ik niet lang volgehouden. De reden daarvoor is niet ver te zoeken. Ik ben een perfectionist en schrijven is m’n job. Daarom lees ik m’n blogs dus tientallen keren na voor ik ze publiceer (en dan nog sluipen er soms foutjes in, grmbl). In het Engels valt dat me nog zwaarder. M’n Engels is wel goed, maar toch moest ik tijdens het schrijven geregeld woorden opzoeken. En dan las ik alles dus nog meer na dan ik in het Nederlands al doe. Op de lange duur kroop er meer energie in het schrijven van die posts dan dat ik ervan terugkreeg. Dus opnieuw viel ik stil. Een deel van de posts die ik toen schreef heb ik ondertussen overigens naar het Nederlands vertaald.

Om dan in januari 2015 tijdens een periode waarin ik me steendood verveelde op het werk, terug te beginnen. Read my mind bleef, alleen waren de verhalen nu in het Nederlands :-). Met m’n eigen domein heb ik er nu helemaal voor gekozen en ik heb daar nog geen spijt van gehad.

En jij? Vertel me gerust waar jouw blognaam vandaan komt.

11 thoughts on “Waarom Read my mind?

 1. hoi Marliese,
  leuk dat ik je tot een nieuwe post inspireerde !
  Ook wij, Anja en ik, blogden eerst in het Engels en zijn dan ook overgeschakeld naar het Nederlands.
  Heel begrijpelijk dat wat rustige periodes zich tot meer bloggen lenen.
  Alvast nog veel plezier met Read My Mind (en dan u voor de uitleg van je naam).

 2. ik vind het een krachtige naam! mooi! Hoe ik aan mijn blognaam kom, geen idee, ze bestond al heel vroeger op een ander platform, iets met de vele OU erin die terugkwamen, dat vond ik toen tof. Toen ik herbegon op wordpress nam ik ze mee. Ze is in 6 jaar bloggen nog niet veranderd en dat zal vermoedelijk ook niet gebeuren, ik vind ze voor elke leeftijd passen 😀

 3. Ik vind het een heel mooie blognaam.
  Ik koos voor MissBliss vanuit het idee dat ik altijd op zoek ben naar de beste versie van mezelf. Vond ook dat het goed bekte. Ik heb er soms wel twijfels over, maar niet genoeg om opnieuw te beginnen.

 4. Mijn blog is per ongeluk ontstaan omdat ik 11,5 jaar geleden (!!) een comment wou laten op de blog van mijn Canadese gastzus maar haar settings lieten dat enkel toe als je zelf een account was. Dus ik maakte een blogger account, had opeens een veld om een blognaam in te vullen en vulde zonder veel nadenken Goofballsworld in naar een bijnaam Goofball die ik in Canada kreeg als tiener.

  ‘k heb de blog en de naam altijd behouden, omdat het de inhoud wel omvat.

 5. Steengoed nummer 🙂 en leuke blognaam!
  Ik ben niet content met de mijne. Heb er maanden over nagedacht, had een lijstje met mogelijke namen, maar geen enkele haalt het bij mijn vorige blognaam (LJ Montis) en ik heb al enkele keren zitten overwegen om naar die oude blog terug te keren. ‘Puurder leven’ dekt de lading niet; ik heb zelf het gevoel dat mensen dan denken “bah weer zo’n gezonde blog” terwijl ik over 586 verschillende zaken blog. Enfin. Ja. Keuzes 🙂

  • Hehe ik vind het ook nog steeds steengoed. Ik volgde je idd al onder LJ en misschien dekte dat de lading net iets meer. Ik vind het zeker geen slechte blognaam hoor. Is wel jammer als mensen om die reden de weg niet vinden, want je blog is nog steeds even aangenaam om lezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.