De boeken van februari

Ik zit nog steeds op schema en daar ben ik blij om. In februari las ik opnieuw twee boeken:

De moord op Miss België: zoals ik al eens eerder zei ben ik enorm fan van Marc de Bel. Toen ik hoorde dat hij een Blinker-boek voor volwassenen had geschreven, wilde ik het dan ook per se lezen. Ik kreeg het cadeau voor Kerstmis en las het deze maand vrij snel uit. Snel, want zo als alle boeken van de Bel las het vlot. Ik vond het een heel entertainend boek en ben blij dat ik het gelezen heb. Maar om het nu een boek voor volwassenen te noemen? Daarvoor miste het wat diepgang. Ik vond ook dat het heel bruusk eindigde. Oké, het ‘mysterie’ was opgelost, maar ik hou dan nog wel van een hoofdstukje waar het nog eventjes gaat over het ‘privéleven’ van het hoofdpersonage als afsluiter. Ik meen mij te herinneren dat hij dat vroeger ook zo deed in zijn Blinker-boeken (maar ik kan me vergissen). Hier gebeurde dat niet en bleven er naar mijn mening te veel verhaallijnen open.

Bono 50: dit boek van journalist Bart Steenhaut kreeg ik een paar jaar terug cadeau van een ex-collega die toen meedeed aan het Groot Dictee der Nederlandse taal (en dat supergoed deed, may I add :-)). Alle deelnemers krijgen een pakket, omdat ze geselecteerd zijn. Dit boek zat er bij en U2 zegt hem absoluut niets. Gelukkig wist hij dat ik megafan was en lag er de volgende dag dus een leuk cadeautje op mijn bureau (ja ik heb altijd al geluk gehad met mijn collega’s). Dit jaar pakte ik het eindelijk vast en ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Het las opnieuw minder vlot dan het fictieboek, blijkbaar hebben mijn hersenen meer tijd nodig om de inhoud van non-fictieboeken te verwerken, maar ik las het wel met veel plezier. Ik leerde dingen bij, werd bij bepaalde beschrijvingen van concerten terug gekatapulteerd in de tijd en kreeg zin om terug in m’n eigen U2 catalogus te duiken. Een aanrader voor de fans!

En jij? Iets interessants gelezen in februari?

 

16 thoughts on “De boeken van februari

  1. Ik ben momenteel bezig aan Norwegian Wood van Murakami. Het is de eerste keer dat ik iets van hem lees. Het is voorlopig nog te vroeg om er iets over te zeggen, maar ik ben zelf erg benieuwd want ik heb er enorm veel goeds over gehoord.

  2. Ik wist helemaal niet dat Marc De Bel een Blinker-boek voor volwassenen had geschreven. Nu ben ik wel heel benieuwd 🙂 Het komt dus zeker op mijn ‘te lezen boeken’ lijstje!

    • Hehe het heeft bij mij ook lang geduurd eer ik dat ontdekte hoor. Hij zat dat boek te signeren op de boekenbeurs een paar jaar terug. Ik liep hem toen gewoon voorbij. Achteraf hoorde ik dus dat het een Blinker-boek was voor volwassenen. Had ik dat geweten, ik had het toen gekocht :-).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.