USA and the winners (and losers) are!

Het zijn misschien vijgen na Pasen, want onze huwelijksreis is al bijna een half jaar geleden. Maar toch wil ik jullie deze post niet onthouden. Het was een reis met vele hoogtepunten en ook laagtes. Geen persoonlijke laagtes gelukkig, tussen Tim en mij liep alles goed. Ik heb het dan meer over het verkeer bijvoorbeeld. In mei 2012 liep het daar allemaal nog redelijk gezapig, maar nu heb ik een aantal keren doodsangsten uitgestaan en dat lag niet aan Tim, die reed. Laat ons zeggen dat de rijkunsten van de Amerikanen er niet op verbeterd zijn. Waar ik het in 2012 nog een openbaring vond in vergelijking met ons verkeer dat altijd best heftig is, was het nu het totaal omgekeerde. Maar goed, genoeg daarover, graag zet ik mijn favorieten (en minder geliefde zaken) eventjes op een rij.

Auto die ik het meeste zag: Toyota Prius. Hun wagenpark verschilt trouwens erg van het onze.
Slechtste eten: Jack in the Box. Denk McDonalds maar dan 1.000 keer vettiger. Dat ik er geen indigestie aan overhield, verbaast mij nog steeds. Het vet druipte letterlijk van en vantussen de hamburger.
Beste eten: Max’s Bistro in Fresno. Ik at er een steak om duimen en vingers van af te likken. Op de voet gevolgd door Centro Woodfired Pizzeria in Cedar City. Het moet sinds een vakantie in Italië geleden zijn dat ik nog zo’n goede pizza at. Prijs-kwaliteit was Los Domingos in Barstow het beste. Ik dronk er ook een geweldig lekkere margarita. Normaal vind ik dat maar niks, omdat daar tequila inzit en ik dat meteen proef, maar dit was dus duidelijk met een betere tequila dan ik gewoon was. Omdat dit restaurant verbonden was aan ons hotel van die nacht, kregen we er de volgende dag ook ontbijt en dat was één van de betere ontbijtjes die ik gegeten heb. Wie zegt dat het eten in Amerika op niks trekt, is trouwens verkeerd. Ik heb enkel slecht gegeten in de Nationale Parken en de paar keer dat we voor junkfood gingen. En dat was in 2012 niet anders.
Favoriete keten om te eten: The Cheescake Factory. Die Godiva Chocolate Cheesecake is nog steeds ‘to die for’.

2015-09-15 18.48.24
Favoriete park: nog steeds Bryce Canyon, op de voet gevolgd door Zion (ik dacht echt dat ik daar elk moment ‘Welcome to Jurassic Park’ ging horen). Uit onze vorige reis naar de westkust vond ik Antilope Canyon trouwens ook een dikke aanrader, maar dat heb je na één keer wel gezien. Yosemite was ook top!


Minst favoriete park: Joshua Tree National Park, ja het was daar mooi, maar op den duur heb je die Joshua Trees wel gezien. Als ik de parken die we in 2012 zagen erbij neem, was Grand Canyon trouwens ook een teleurstelling. We zijn daar dit keer dan ook niet terug naartoe gereden. Maar als je in de streek bent, moet je het wel minstens één keer gezien hebben.


Leukste dier: chipmunks, het woord alleen al. Voor mij onvertaalbaar, want het is niet echt een eekhoorn, al lijkt het er wel op. En superschattig :-).

Hier hoef ik niet per se terug te komen: San Francisco. Ik weet dat er heel veel SF-liefhebbers zijn, maar ik hou niet van die stad. Ik ben er nu twee keer geweest en ik voelde mij er twee keer echt onveilig. De tweede keer ging ik enkel terug, omdat ik de eerste keer Alcatraz niet had kunnen zien. Dat is nu gebeurd en ik hoef er echt niet meer terug te gaan. Zeg nooit nooit natuurlijk, mss hebben mijn man en ik ooit wel kinderen en reizen we terug naar de USA en willen die de stad graag zien, dan ga ik hen dat ook niet ontzeggen. Maar voor mezelf heb ik het er echt mee gehad.


Favoriete stad: LA, ik zou daar echt doodgraag wonen (in The Hills of aan de stranden, niet downtown LA, da’s ronduit lelijk). Die zon, die stranden, de mensen die goed gezind zijn. Dat geldt trouwens ook voor Sonoma, een gezellig stadje vlakbij Napa met minstens even lekkere wijnen. LA en Sonoma worden trouwens op de voet gevolgd door Las Vegas, daar zou ik niet kunnen wonen, maar ik vind het daar zo geweldig. In 2012 dacht ik nog dat dat niks voor mij zou zijn, maar het feit dat je na een drukke reis gewoon enkele dagen aan het zwembad kon liggen vond ik superfijn. Tijdens onze huwelijksreis zouden we oorspronkelijk niet teruggaan, maar kwamen we er toch terecht. We gingen naar ‘O’ van Cirque du Soleil, een prachtig spektakel dat ik aan iedereen kan aanraden. En we brachten terug een ganse dag door aan het zwembad. En als ze mij morgen vliegtuigtickets aanbieden naar daar, ben ik direct weg. Maar dus niet om te gokken, want dat zegt me weinig.


Not my finest moment: toen we gingen wandelen in Yosemite (de tweede dag dat we er waren) en ik mij niet zo top voelde. Daardoor al na een half uur liep te zagen dat ik naar de wc moest. Na eindelijk een wc gevonden te hebben, begon te zagen dat mijn voeten pijn deden (wat ook zo was, ik had achteraf bleinen) en wilde dat die wandeling van 12 km zo snel mogelijk voorbij was. Gelukkig zagen we op het einde nog herten van heel dichtbij. Dat maakte het toch de moeite waard.

2015-09-07 16.34.58
Not my finest moment 2: op de boot in Monterey. Een tripje van 4,5 u waarvan ik mezelf op eigen wilskracht 4 u dwong om niet te kotsen. Dat is gelukt en hoewel ik er wellicht uitzag als een lijk, heb ik mij verder wel gedragen. Geen gezaag met andere woorden, dus Tim was toen nog trots op mij :-). Ik heb ook walvissen gezien en dat was superfijn, maar ben toch niet geneigd om nog snel walvissen te gaan spotten. Jammer wel, want dat had zo fijn kunnen zijn en ik wil eigenlijk ook nog wel ooit eens een orka zien, maar dat zeeziek worden dat gaat er wellicht nooit afgaan. En die trip was echt de hel voor mij. Achteraf bleek ook dat onze foto’s van op de boot mislukt zijn (te donker), dus nog een extra domper.


Topschoeisel: mijn Teva’s (not approved by Jani). Alle wandeling, buiten die ene van Yosemite die ik hierboven beschreef, heb ik op mijn Teva’s gedaan. En was ik er niet mee uitgegleden de dag ervoor, omdat ik te weinig grip had, dan had ik die dag nooit mijn wandelschoenen aangedaan. Nog altijd spijt van, want zoals gezegd kreeg ik in die schoenen weer maar eens bleinen (en na meer dan 10 wandelingen zouden die wel ingelopen mogen zijn) en in mijn Teva’s niet. Jammer dat ze voor wandelingen op rotsen dus te weinig grip hebben (ook in Zion viel ik ermee). Anders zou ik er altijd voor gaan tijdens wandelingen.

2015-09-17 20.54.26
Beste koop: Mijn Adidas-sneakers die in België 30 euro meer kosten en superaangenaam zitten.

2015-09-19 08.24.11
Teleurstelling van formaat: we waren op huwelijksreis en misschien heb ik te veel films gezien, maar ik had gehoopt dat daar iets tegenover zou staan. Op onze vliegtickets werd door Connections vermeld dat we op huwelijksreis waren. Ze zeiden ons toen al dat het volledig aan de maatschappij was om daar al dan niet iets mee te doen. Ik had geen upgrade verwacht, maar een attentie van United was toch leuk geweest. Maar er gebeurde niets. We verbleven in ‘inns’ die we onderweg zelf boekten, dus daar verwachtte ik helemaal niets. Toen we in Vegas aankwamen, probeerden we nog iets te versieren, maar het bleef bij “ja we kunnen jullie een upgrade geven als jullie 20 dollar per nacht opleggen.” Dat deden we (want was wel goedkoper dan als we de kamer gewoon geboekt hadden). Ineens zaten we op de E-verdieping met zicht op The Strip, en met exclusieve liften die ons op die verdieping brachten. Dat was leuk tot we op die kamer kwamen en er een rookgeur van jewelste bleek te hangen. Wij gaan klagen beneden, eerst werd in alle talen ontkend dat het een rokerskamer was. Maar ze konden ons wel op de 24st floor zetten, in een kamer met ‘poolview’ (en een stuk van The Strip). Een iets minder exclusieve kamer, weg aparte liften, maar wel exclusiever dan diegene die we geboekt hadden. Toen ik wat twijfelde, want die andere kamer was wel heel tof, maar ja ik kreeg zo’n kriebel in mijn keel van die rook die duidelijk in de kamer was blijven hangen, werd er ineens toegegeven dat het toch een rokerskamer was. We hebben uiteindelijk gewisseld van kamer. Maar er bleef toch wel een beetje een wrang gevoel hangen bij die ‘upgrade’. En ondanks dit alles vind ik The Mirage nog altijd een tophotel (we verbleven er in 2012 ook). Het leukste gratis ‘extraatje’ waren de pins die we in Disney kregen.

2015-09-17 08.02.21

En jij? Ben je al ooit naar de USA geweest? Wat waren jouw hoogtepunten?

8 thoughts on “USA and the winners (and losers) are!

 1. Zonder twijfel: Yellowstone!

  Volgende zomer doen we met 6-jarige een roadtrip van 3 weken in Minnesota, minder bekend maar familie en vrienden wonen daar. Ik ben benieuwd!

  • Yellowstone is idd een park waar we ook eens heel graag naartoe zouden willen. Toen we de eerste keer naar de westkust gingen twijfelden we om het op te nemen in de route, maar het lag toch net iets te ver van de weg af. Deze keer hebben we het daarom overgeslagen, maar ooit lukt het hopelijk wel.

   Laat me zeker maar eens weten hoe Minnesota meeviel.

 2. Ik heb flip flops van Teva en eigenlijk zijn die nog best mooi, naast ongelofelijk comfortabel. Jani zou het inderdaad niet goedkeuren, maar als je veel kilometers doet primeert comfort voor mij op de mode hoor.

  Bestaat The Cheesecake Factory echt? In de Big Bang Theory werkt een van de personages daar. Dragen ze effectief een uniform met een witte bloes en zo’n geel truitje erover?

  Wat een leuk verslag en hele mooie foto’s!

  • Ja hoor dat bestaat echt :-): http://www.thecheesecakefactory.com/ Jammer genoeg hebben ze dat hier niet in België, maar ja mss wordt dat ooit nog wel geëxporteerd zoals de Starbucksen van deze wereld.

   Penny werkt (of werkte, want in de laatste twee seizoenen werkt ze daar niet meer), in die van Pasadena (die ook echt bestaat) en daar ben ik nog nooit geweest. In die van Henderson (waar ik in 2012 kwam) en die Warner Center in Westfield Topanga (dichtbij L.A.) dragen ze tot mijn grote teleurstelling niet dat uniform ;-).

   En dankjewel voor het complimentje :-).

  • Aja en ik ben het met je eens over dat comfort. Hij zegt wel altijd als hij in de koffers op de luchthaven (op zijn site heeft hij zo’n rubriek) gaat kijken dat je er ook mooi moet uitzien op vakantie en dat comfort overrated is. Maar ik neem ook steeds avondkledij mee en schoenen met hakken, omdat ik idd vind dat je je tijdens een leuk etentje wel eens mag opkleden. Maar als je gaat wandelen hoef je de show niet te stelen. Dat is iets wat hij duidelijk niet doet op vakantie ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.