Katoen/papier

Marliese&Tim2

Vandaag zijn mijn man en ik exact één jaar getrouwd. 25 juli 2015, het was rotweer die dag. “Een herfstdag in de zomer en een dag om snel te vergeten”, noemde Frank Deboosere het. Er stond een buitenceremonie gepland, die we noodgedwongen naar binnen verplaatsen. Maar toch maakten we er met opgeheven hoofd een prachtige dag van.

Vandaag is het gelukkig veel mooier weer. Omdat Tim vandaag moet gaan werken (ik heb een weekje verlof), omdat er heel weinig restaurants open zijn op maandag en nog minder in de periode rond 21 juli, zijn we gisteren al uitgebreid gaan vieren bij De Tuinkamer. We konden er op het dakterras zitten en het was er rustig. Ik denk dat er nog drie andere koppels zaten. In mijn reservatie had ik gezet dat we vandaag een jaar getrouwd waren, Tim wist dat niet en was dan ook aangenaam verrast toen we een extra dessertje aangeboden kregen. Echt fijn dat eraan gedacht werd. Tim verraste mij ook nog met oorbelletjes van diamanti per tutti. Hij heeft mij nooit deftig ten huwelijk gevraagd. Eerder geopperd op weekend in de Elzas dat we misschien wel eens het jaar daarna konden trouwen. En af en toe krijgt hij dat nog wel eens te horen :-). Hij zei dat hij het op die manier goed wilde maken en ik vond dat behoorlijk geslaagd :-D.

Hier in de buurt zijn er vandaag nog een paar restaurantjes open, straks gaan we mosselen met frietjes eten of tapas. Dat laat ik Tim vanavond na een lange werkdag kiezen.

Het is een heftig jaar geweest en dat zorgde er eens te meer voor dat we weten wat we aan elkaar hebben. Dat ik de juiste man gekozen had, wist ik al langer dan vandaag, maar alles wat hij het afgelopen jaar deed voor me, betekent enorm veel. Na elke scan zat hij samen met mij op de ziekenhuiskamer te wachten op de resultaten. Hopend dat die goed zouden zijn. Mij steun gevend wanneer ik het nodig had. Terwijl hij diep van binnen blijkbaar met heel grote angsten zat dat het wel eens heel fout zou kunnen lopen, maar dat liet hij nooit merken. En ook daarna toen ik vaak van pure frustratie huilde omdat het leven niet liep zoals ik wilde dat het liep, omdat ik niet meer de krachten had die ik voor die behandeling had, was hij altijd daar om mij op te vangen. “In goede en kwade dagen, in ziekte en  gezondheid …”, zeggen de traditionele geloften. Wees gerust dat hij dat deel al meer dan ooit is nagekomen.

Lieve Tim, je bent nog altijd mijn soulmate. Ik heb het geluk gehad dat ik met mijn beste vriend kon trouwen. Dat is niet iedereen gegund. Ik hoop dat we nog vele mooie jaren samen mogen hebben!

10 thoughts on “Katoen/papier

  1. Een dikke proficiat met jullie papieren/katoenen trouwverjaardag! Ik wens jullie dat dit eerste jaar meteen ook het heftigste was en het vanaf nu, zeker qua gezondheid, alleen maar beter gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.